11.3.2012

Ruka reissaaja


Pahoittelut kaikille että olen ollut laiska enkä ole saanut aikaiseksi kirjottaa tätä julkaisukelpoiseski asti. Kaksi viikkoahan tääsä on jo mennyt siitä kun siellä Rukalla oltiin ja siitä asti tekstit on ollut valmiina vain kuvat puuttuneet :D Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja tämän rustaan valmiiksi :D

Lähtö perjantai 17.2.2012

Aamulla vein Cara tyttöseni kasvattajalleen tuohon meidän naapuriin hoitoon :'( on se vaan niin sad olla viikko erossa pikkusesta, vaikka tiedän että se siellä pärjää. :D rasavilli Maija-russeli aiheuttamassa hermoromhduksen Caralle. :D Cara kyllä itse aiheuttaa sitä hermoromahdusta yhtälailla :D Vietyäni Caran menin töihin. Töiden jälkeen Martin keula kohti kotia, ensin kun sen olin kaivanut lumikasan alta joka siinä päivän mittaan oli kasaantunut. Kotona suihkun kautta, vaatteiden vaihto ja sitten olikin aika lähteä kohti Vaasan omenahotellia, jonne äiti matkusti junalla Helsingistä. Vaasaan päästyämme kävimme CM:ssä ostamassa vähän iltapalaa ja aamupalaa. Kun sitten oltiin syöty alettiin puuhailemaan itseämme yöpuulle. Ai niin ja matka Vaasaan kului mm. Aasi ja puolikuun ritarin seurassa, **** :D Nuo tähdet olivat siis arvio elokuvasta.

Lauantai

Aamulla n. 9. aikoihin jatkui matka Vaasasta kohti päätepysäkkiä Kuusamoa tarkemmin Rukaa. Tämä matka taas kului ehkä parhaan ikinä katsomani elokuvan kanssa...joka siis on Viidakon ykä ja ehdottomasti *****, ja jälleen tähdet olivat siis arvostelu elokuvasta. Tämän katsomista suosittelen ihan kaikille! Matka kului kohtuullisen leppoisasti. Kuusamoo päästyämme kävimme Kuusamon CM:ssä ostamassa vähän muonaa. Sitten matka jatkuikin siitä vielä Rukalle asti. Mökille päästyämme purkasimme laukut ja mummo teki nakkikeittoa. Kun oli syöty jumiuduin minä tähän ja Saara DVD:n ääreen :D Ruokailun jälkeen on ehtinyt tapahtua jo vaikka mitää mm. Digiboksia yritettiin saada toimimaan, johto irti seinästä ja takaisin seinään "POKS" (sulake paloi)...haistanen savun käryä, joo siis sitte se sama kyseinen digiboksi rupesi antamaan savumerkkejä. Tää taas tarkottaa sitä että tän päivänen putous katsokaame katsomon ihmeellisestä maailmasta :D

Kynä pysyy paperissa ja viivat suoria...vai kävikö näin nyt kuitenkaan. Ei tainnu pysyä kynä paperissa ja ei näytä viivatkaan kovin suorilta :D Ei ole autoillessa helppoa ei :D
Näin se matka etenee.

Se pinkki laite joka ON olatava mukana, jotta matka ja hihtäminen luonnistuu edes jotenkin.

Sunnuntai

  Yksi yö vietetty Rukan kauniissa talvimaisemissa...joita ei kyllä yöllä tullut pahemmin katseltua :D  Kyllä yöllä nukutti hyvin, mitä nyt mummo sanoi että olin Caraa huudellut yöllä :D Tätäkö tää on loppu viikko, Caran huutelua öisin :D Aamulla jotkut ilkeät erehtyväiset päättivät herättää mut aamulla kahdeksan nurkilla ja saivat sitten mut heräämään aamuun pirteänä ja hyväntuulisena...kaikki varmaan ymmärsi että toi oli sitten sarkasmia.
  Aamupalan jälkeen oli aika suksihuollon ja eskimoksi pukutumisen :D Käppäiltiin sitte semmonen jotain 200m mökiltä ladulle, sukset jalkaan ja ei kun menoksi. Heti ekaksi oli tietty järkky ylämäki. Olihan siinä matkalla jos jonkin näköstä mutkaa ja mäkeä. Mummokin pyllähti heti ensimmäisessä mäessä, joka ylhäältä katsottuna näytti hyvältä ja olihan siinä loisto latu aina siihen asti kunnes se katosi. Illalla oli sitten mummolla musta silmä kun silmäasit paukahti silmäkulmaan ja takalisto kovin kipeä. :D Kyllä katkerana katsoin niitä onnellsia jotka sivat moottorikelkalla päristellä...tahtoo kanssa! Niin kauan kun on iskä puhunut sen kelkan hankinnasta, mutta ei ehkä se ei koskaan tule toteutumaan. Oltiin hiihdetty joku 3-4km tultiin Uuttusuon latukahvilalle, siellä lämmiteltiin hetki takanlämmössä ja pikainen suksihuolto ja jatkettiin matkaa Saaruan suunnalle. Kierrettiin sieltä lenkki aukeiden läpi jossa tuuli ikävästi. Sieltä kuitenkin selvittiin ilman että tuuli lenätti meitä taivaan tuuliin ja tultiin takaisin uuttusuolle jossa pidettiin evästauko uuttusuon kahvilan kodassa. Eväät: kahvia, kaakaota, sämpylää ja fazerin sinistä unohtamatta. Siitä sitten jatkettiin matkaa kotiin ja kuvailin siinä ihania lumisia maisemia matkalla ja kahden IHANAN mäen lasku.
  Kotiin päästyämme lasi kuumaa rommi totia, mummo oli ottanut rommi pullon mukaan joka oli viime kertaiselta lapinreissultaan jolloin oli ostanut nimetyn kuksan vuosiluvulla varustettuna...köh köh vuosi luku 2000 siitä asti oli siispä se rommi :D Sauna lämpeämään ja siellä sitten lämmiteltiin :D Ruokana tänään: jauhelihakastike, perunoita ja salaattia.

Panorama kuva kodasta jossa pidimm evästauon.


Kireepipo Uuttusuon kahvilan luona.
Latua
Ensimmäisen päivän reitti + mökki Maaantai

Niin kuin eilen jo kerroin, sunnuntaina mummo kaatui heti ensimmäisessä mäessä ja häntäluu otti nokkiinsa, siispä mummo piti lepopäivän. Mä menin sitten Saaran kanssa vähän lyhkäsmmän lenkin, kun nuo hiihtohullut lähti semmoselle lenkille mitä en voi sietää eli tasaista tasaista aakeeta laaketa järven jäällä hiihtoa semmonen 15km...ei oo mun juttu (ilman koiria). Me Saaran kanssa hiihdettiin Uuttusuon latukahvilalle ja takaisin kotiin, siitä tuli n. 5.4km. Juotiin kaakaot ja syötiin leivät taas siellä Uuttusuon kodassa. Kun me päästiin takaisin kotiin huilattiin hetki ja sitten otettiin pulkka matkaan ja lähdettiin mummon kanssa Rukan keskustaan kauppaan. Käytiin kaikki kivat puodit läpi, ainoa mistä tosin löytyi jotain oli Matkamuistomyymälä Pitäjän Pirtissä. Siltä ostettiin muutamat postikortit ja ne kuuluisat Pirtin JÄTTI MUNKIT, sanan JÄTTI täydessä merkityksessä. Sitten käytiin K-marketissa muona ostoksilla ja siellä olikin sitten MUUTAMA muukin meiän lisäksi :D Mökille kun päästiin ruvettiin runoilijoiksi ja kirjoitettiin vähän kortteja. Tänään ruokana oli broileria ja riisiä. Siinä sitten hengailtiin ja vietettiin aikaa. Hengailu koostui mm. pulkkamäestä, disney trivial pursuitista (JES! Disney mestari voitti :D minä siis). Iltasella sitten kahvihampaan kolotuksen iskiessä syötiin ne pienet suupala munkit :D Ja tuo oli siis sarkasmia, ne oli jotain muuta kuin suupalakokoa. Tv sitoi sohvalle 19.30-20.30, kun tuli Salkkarit ja Uusi päivä. Siinä se maanantai päivä sitten menikin.

Lenkki maanantaina.Mitäköhän tämä mahtais esittää :D Tulee mieleen Caribian posankka :D
Se kuuluisa Pitäjän pirtin jätti munkki :D

Joo on se aika jätti jos lusikkaan ja RUOKAlautaseen vertaa :D

Tiistai

Luvassa oli PITKÄ hiihtolenkki. Mentiin aamulla ensin autolla Uuttusuon latukahvilalle ja jätettiin sinne auto parkkiin. Lähdettiin siitä sitten hiihtelemään ja ensimmäinen pikku preikki olikin heti 1,4km Korpikahvilalla, siellä ei kyllä muuta kun katseltiin paikkoja. Siitä sitten jatkettiin matkaa kohti seurvaavaa taukopaikkaa joka onkin ehkä paras kaikista taukopaikoista :D, sinne matkaa oli korpikahvilalta 2,8km. Tämä ihana taukoaikka oli Kahvila Lammintupa, se mikä siitä siis teki ihanan oli porot ja huskyt. Lammintupa on ainoa paikka, jossa poroja tällä reissulla nähtiin. Ruokaa kun on lumihangesta vaikea kaivaa niin porot siirtyvät tuntureille joissa vähemmän lunta ja helpompi kaivaa jäkälää. Siirtyvät myös tarhoille joissa poromiehet antavat lisäravintoa. Lammintuvalla syötiin taivaallisia muurinpohja lettuja. Lettuja paistava lappalainen on tehnyt lettuja siellä 10 edellistä talvea, siispä voi häntä sanoa jo miltei ammattilaiseksi. Letun päälle kasa kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Kyllä sillä sitten taas jaksoikin taas vähän matkaa. Seuraava pysähdys oli 1,6km päässä Rokovankallion kodalla, siellä juotiin kahvit. Sieltä alkoikin se tappava uurastus (mielipide ihmisen joka ei pahemmin välitä hiihtämisestä ILMAN KOIRAA). Eli jos alkumatkassa oli tiuhaan pysähdyksiä niin loppumatkalla ei niitä sitten ollutkaan ei sitten yhtä ainutta ja matkaa oli kuitenkin 4,8km. Kyllä perille takaisin Uuttusuolle kuitenkin päästin. Siitä sitten takaisin mökille saunan kautta syömään. Ruokana oli: Laskiaispäivän tyyliin hernekeittoa, pannukaukkua ja pohjasta uunin polttamia laskiais pullia. Ilta kuluikin sitten TV:n ja tietokoneen ääressä ja taas tuli päätökseen yksi päivä.

Tiistain lenkki.

Lämmin avustus sydämmestä, pieni avustus kukkarosta hoitokuluihin. KIITOS!

Poro

Poro jos joku siis vielä ei ymmärtänyt :D

Hauvoja

Masentavaa tää odottelu :D

Ufoilija :D

Ja ufo meni katolleen :D
Kuukkeli
 Ja sitten vähän mäen laskua :D

Raskasta tää mäen ylöskiipeeminen, miks ei hissejä oo laitettu pulkkamäkiinkin :D

Ja alas tullaan huomattavasti nopeemmin :D

Ja ohjeistusta...
Vähän maisemaa mökeistä :D

Keskiviikko

Aamulla ensin mentiin autolla käymään Kumpuvaaran näköalakhvilalle. Jonne kiivettiin kävellen lähes pystysuoraa seinämää 300m. Sieltä on kyllä todella hienot näköalat ja hyvällä selvällä aurinkoisella säällä näkee Venäjälle asti. Kun oltiin päästy takaisin mäki alas lähdettiin autolla ladunvarteen jätettiin auto parkkiin ja sukset jalkaan ja kohti ehkä viikon tuskaisinta lenkkiä. Mulla kun on se ongelma että astun ns. linttaan niin hiihtäessä onglma tuntuu korostuvan entisestään ja jalat sattuu aivan vietävästi eli voitte kuvitella mikä on into ja motivaatio kun nilkka, kantapää ja jalanpohja särkee todella paljon. Otin sitten äitin pronaatiotuet monoihin kun ajateltiin että jos niistä olisi apua. No sehän oli entistä sietämättömämpi kipu, kun pronaatio tuet pyrkii korjaamaan jalan asentoa eli vääntää jalkaa. Lenkki oli "vain" 6km ja ei yhtä ainoaa tauko paikkaa niin puolet matkasta oli varmaan kuljettu kun oli pakko jo ottaa tuet pois ja eipä se paljoa helpottanut. Voin kyllä kertoa että se 6km tuntui vähintäänkin 20km, varsinkin kun latu oli lähes pelkkää tasaista järvenjäät ilman mäkiä tai mitään ja sitä tasaista latua minä henk. koht. EN VOI SIETÄÄ! Eli pienikin motivaation ripe hiihtoa kohtaan varisi tällä reissulla. Älkää siis koskaan lähtekö Pessarinvaaran hiihtolenkille, jos erehdytte tulemaan Rukalle ajatuksena hiihto. Kotona oli taas sauna ja ruoka, joka oli tänään makaroonilaatikko NAM! Iltakului Suomi monopoli pelin ääressä ja musta tulikin sitten 16 000 000€ omistaja ja tuli ohimennen ostettua mm. Turenki, Kuhmo, Espoo, Päijänne...Vielä kun tuon 16 000 000€ omistus ois ollut TOTTA niin ois ollu tosi kiva :D Peli päättyi tällä kertaa mun häviöön ja äiti ja Saara rikastui melkein tuplaten mun 16 000 000€, että sellanen rikastuminen. Siinä loppuehtoo meni kahvin, salkkareitten ja uuden päivän seurassa. Siinä taisi olla keskiviikon tapahtumat.

Keskiviikon reitti.

Maisemaa :D

Joku vissiin käppäilly lumikengillä vaikka Saara oli sitä mieltä että se on ihan varmasti lumimies :D

Onko kukaan kotona ?

Kiipeäminen ylös :D

Mitäköhän tämä taas mahtaa esittää ?

Taidetta

Maisemaa näköala kahvilalta.

Ja vähän lisää näköalaa.


TAHTOO!!

Saara + "H"

Sartsa

Nelikko, äijä energia puuttuu.


Ja ei kun alas :D

Nää onkin näköjään väärinpäin tästä se alasmeno siis alkaa :D

Taas vähän maisemaa :D

-7
Torstai

Motivoituneempi herääminen aamulla saattoi johtua siitä, että luvassa ei ollut yhtään metriäkään hiihtoa. Hiihdon sijaan mentiin lillumaan Kuusamon Tropiikkiin. Ryvettiin siellä parituntia vasta virrassa, pore altaissa, hieronta suihkuissa ja laskettiin mäkeä joka otti aikaa kuinka kauan laskuun menee paras aika 10, 55 sec. Kun tultiin Tropiikista syötiin, tänään olikin vuorossa rääppiäiset eli kaikkia viikon aikana jääneitä jämiä :D Sitte vähän huilailtiin ja lähdettiin kävellen Rukan keskustaan, siellä käytiin  K-marketissa ja Pitäjän Pirtissä. Pirtistä ostettiin vähän matka muistoja. Mun ostokset poron pipanoita, eläinrakas muki <3 ja Markolle paksut sukat. Saara osti itselleen unisiepparin susi kuvalla. Mummo osti meille taas munkit. Munkkikahvien jälkeen grillattiin makkarat...eikös se aina mee näin että ensin makea ja sitten suolanen :D Pelattiin Saaran ja mummon kanssa Disney Trivial pursuittia, mulla aikuisten kysymykset ja Saaralla ja mummolla lasten ja mummo sai vielä helpotusta kun sai joka kysymyksestä oikan vastauksen jälkeen palan. No liekkö johtuiko siitä sitten, mutta mummohan sen voiton vei, Saara hineosti toisena ja tällä kertaa minä viimänen. Sitte vähän telkkarin kattomista (mm. kotikatu ja salkkarit) ja sit taas päivä pulkassa ja nukkumaan :D

Kirjailija työssään :D
Tähän väliin voisin laitella vaikka kuvia vähän mökistä sisältä ja ulkoa, kun ei tähän päivään muuten oikein mitään kuvamatskua ole :D

Yläkerta vasen reuna. +Saara

Alakerta + kokkikolmonen :D

Yläkerta muuten paitsi ei rappusia.

Mökki ulkoa.

Perjantai

Viimeinen päivä täällä alkoi ankean väsyneesti :D Olis väsyttänyt niin paljon ja oisin niin mielellänni vaan nukkunut, mutta ei kun piti lähteä hiihtämään :D Onneks edessä oli melko lyhyt lenkki. Hiihdettiin Uuttusuon latukahvilan kautta Korpikahvilalle. Siellä grillattiin makkarat ja vaahtokarkkeja :D Ja kuvailin huippu objektiivillani "hyvin lähellä" olevia kuukkeleita. Preikin jälkeen lähdettiin suksimaan takaisin kotiin jotenkin sukset luisti KERRANKIN oikeesti hyvin, latukin oli loistava mikä sekin on ollut suhteellisen harvinaista. Vielä harvinaisempaa oli se että jalat ei sattunut kun mennessä eikä sillonkaan ihan hirveesti. Mennessä kyllä sukset ei liukunut EI SITTEN YHTÄÄN! Kotiin mennessä hiihto tuntui kerrankin ehkä jopa mukavalta on se kai pakko myöntää. Silti olen EHDOTTOMASTI sitä mieltä että oikeesti kivaa se on vaan sillon kun mennään tiellä, luistelua koirat eellä ja KOVAA :D Kotona pistettiin taas sauna päälle ja sitten ruokailtiin ja ruokana oli makaroonia ja jauheliha/nakkikastiketta. Ruuan jälkeen LEPO ja sitten erä Suomi Monopolia ja äiti rikastui HUIMASTI ja osti ties mitä ja rakenteli hotelleja ja taloja ja veteli meiltä vuokraa minkä kerkesi, kunnes Saara meni konkurssin partaalla äiteen Kangasalalle jossa hotelli ja konkurssi oli varma. Eli voittaja oli äiti, tokana minä hyvin vähin rahoin ja Saara kolmantena konkurssissa :D Iltakahvit ja salkkarit ja kotikatu. Joskin on mukava olla maailman matkaajana, mutta kyllä sen verta ikävä jo etenkin noita karvaisia Hugo, Hilla, Hemmo, Geena, Cara ja Nori. Ei kai perjantaista ole sen enempää kerrottavaa, ei muuta kun nukkumaan ja huomenna kotimatkaan arvioidaan kuluvan ainakin 11 tuntia. Että kyllä siinä saa autoilla ihan riittävästi toki tohon 11 tuntiin sisältyy kahvi paussit ja ruoka paussi. Silti on kyllä pitkä :D.
-> NUKKUMAAN

Perjantain lenkki.

Hiihtäjät tulloo: Saara, äitee ja mummo.Maggara
Maggaraa ja vaahtokarkkia.

Kuukkeli

Korpikahvila.
Lauantai

Matkaan lähdettiin aamulla 9.30 aikoihin, pysähdyttiin Kuusamon keskustan CM:ssä + Lidlissä viemässä tyhjät pullot ja Saaran kovasti toivoma kuksa. Siitä alkoikin sitten pitkä taival kotia kohti <3 Parit kahvi paussi pidettiin ja syömässä käytiin ulkopäin todella kuolleella SEO:lla mutta sisältä kuitenkin ihan viihtyisä :D Ennen päätepysäkkiä koti, käytiin viemässä mummo kotiin Raisioon ja siitä sitten matka jatkui. Pihalle päästyä oli se masentava näky kun Martti pihan perällä lumeen hautauneena n. 22.30. Sitten alkokin kolaamis uurastus, kun piti Martti kaivaa sieltä lumen keskeltä, että pääsin iskälle lähtemään. Onneks äiti ja Antti oli apuna, KIITOS siitä! :D Kyllähän se sieltä sitten esille saatiin, käynnistyikin hienosti eikä ollut jäätynyt maahan pahemmin kiinni :D KYLMÄ SE KYLLÄ OLI! Iskällä odotti TODELLA hellyyden kipeä äippää ikävöinyt Hugo <3 Siitä ei sitten eroon päässytkään, killui perässä kun takiainen ja aina jos erehtyi istumaan tai muuten pysähtymään niin kyllä se oli sylissä ja pusuttelemassa naaman märäksi ja puskemassa ja kehräämässä niin että kuulo meinasi mennä <3 On se mukava olla rakastettu ja kaivattu :D Hellyyden osoitusten jälkeen nukkumaan ja odottamaan aamua seuraava JOLLOIN SAA CARAN KOTIIN ! <3

Possu luki kirjaa Saaran kanssa :D

Sunnuntai

CARA TULI KOTIIN! Se oli niin innoisaan ettei meinannu karvoissaan pysyä. Käytiin lenkillä siinä vielä ennen kun mentiin kotiin ja lenkiltä kun tultiin niin Cara meni suoraan auton viereen, että NYT kotiin! <3 Sitte mentiin kyl Caran pettymykseks vielä hetkeks sisälle, mutta kyllä se neiti kotiinkin sitten pääsi. Ja voi sitä jälleennäkemisen riemua Norilla ja Caralla, puolituntia rallasivat ensin pihalla kunnes totesin, että piha kävi liian pieneksi siispä lähdettiin pellolle ja siellä rallattiin vielä tunti ja riemulle ja energialle ei näkynyt loppua <3


Vähän jotain vielä...

Ravintola Vanha Karhu

Katsottiin viikon aikana: Beethoven 1, Viidakkokirja, Eläintohtori 4, Aasi, Smurffit, Dumbo ja Viidakon Ykä.<3
 


Tämän viikon opetukset, opettajana Saara.
1. oppitunti sunnuntaina: Saaralle koulussa joku (en nyt tiedä kuka) oli sanonut että, kun röythäisee niin pitää viheltää perään. Jos ei vihellä on SIKA ja jos viheltää niin on SIRKUS SIKA.
2. oppitunti  tiistaina: johtuen ehkä laskiastiistaista ja siitä että ruokana oli hernekeittoa, mutta Saara sanoi että aina jos pieraisee pitää perään sanoa "HAITTAAKSE?" siteeraten Putouksen Jani-Petteriä :D

Joo eiköhän siinä ollu kaikki mitä viikkoon mahtui, kuvineen kaikkineen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti